Календар

Конференция ще представи тенденциите в биологичното земеделие в България и Европа

Конференция ще представи тенденциите в биологичното земеделие в България и ЕвропаКонференцията „Биологичното земеделие в България: как приказката продължава?“ ще състои на 23 февруари в рамките на Международната селскостопанска изложба АГРА -2017.
Организатор е Фондацията за биологично производство БИОСЕЛЕНА със съдействието на Министерството на земеделието и храните, Държавен фонд „Земеделие“ и Асоциация Биопродукти.

Ще бъде представена информация за последните тенденции в развитието на биологичното земеделие в България, както и за финансовата подкрепа, която секторът е получил в последните години по Програмата за развитието на селските райони.

Конференцията ще обърне внимание на новия регламент на Европейската комисия за биологично производство, както и на Плана за действие за развитие на биологичното производство в България за периода 2016-2020.

Ще бъде представена и европейска платформа за обмен на знания и опит при био отглеждането на производство на полски култури, създадена в рамките на проект OK-Net Arable, по който работи и БИОСЕЛЕНА.

Сред лекторите са очаквани представители на Министерството на земеделието и храните, Държавен фонд „Земеделие“, IFOAM (Международната федерация на движенията за биологично земеделие) и Асоциация Биопродукти.

Конференцията ще даде възможности за дискусии и обмен на мнения, както и създаването на контакти и полезни партньорства.

Достъпът до конференцията е свободен, не е необходима предварителна регистрация.

Информация за биологичното земеделие и за проектите, по които работи БИОСЕЛЕНА ще бъде представена на щанда на фондацията (щанд №55) в Палата 11, където са изложенията Винария и Фудтех.

В петте дни на АГРА на щанда ще бъдат предлагани фермерски храни от Балкана, произведени с подкрепата на българо-швейцарския проект “За Балкана и хората“ – сирене и кисело мляко от редки породи, биологичен мед, яйца, месо. Ще бъдат организирани дегустации и кулинарни изненади.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1412 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони