Календар

Човекът днес и утре

Човекът днес и утре Международен фотоконкурс търси най-добрите снимки на тема: "Устойчивост на околната среда" от български и швейцарски фотографи

Най-добрите фотографски интерпретации на тема „Устойчивост на околната среда“ търси новият международен конкурс на Фондация СМАРТ. Озаглавен „Човекът между днес и утре“, фотоконкурсът е отворен както за професионалисти, така и за любители-фотографи от България и Швейцария.

За да се включат в състезанието за награден фонд от над 3400 лв., фотографите трябва да изпратят своите творби по темата на www.smart-f.eu/contest/bg в срок до 23:59 ч. на 12 март 2017 г. Кандидатстването за конкурса е напълно безплатно и авторите запазват изцяло авторските права по своите фотографии.

„Устойчивостта на околната среда е тема от жизненоважно значение както за България, така и за Швейцария - нашите решения и действия по отношение на околната среда днес ще определят живота ни утре,“ каза Александър Куманов, ръководител на проекта. „Ето защо с подкрепата на Българо-швейцарската програма за сътрудничество решихме да предизвикаме фотографите от двете страни да ни покажат своя уникален поглед към настоящето и бъдещето на околната среда“

Селекцията на победителите ще се извършва от тричленно жури в състав Стоян Ненов – фотограф на Ройтерс, първият българин – носител на награда Пулицър (2016 г.), Красимира Величкова – изпълнителен директор на Български дарителски форум и Пролет Велкова – журналист от Дарик радио. Учредена е и специална награда на публиката, която ще отиде при снимката, събрала най-много гласове в платформата за гласуване.

Избраният от журито победител ще получи парична награда в размер на 500 лв. и подкрепа за издаване на собствена фотографска книга на стойност 2000 лв. По 400 и 300 лв. са наградите съответно за второ и трето място, и 250 лв. ще получи авторът на снимката, избрана от публиката.

Победителите ще бъдат обявени до 3 април 2017 г., а най-добрите снимки от конкурса ще бъдат показани в 3 публични изложби в София и Пловдив през пролетта.

Пълна информация за условията на конкурса може да намерите на: www.smart-f.eu/contest/bg

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1339 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони