Календар

Пресконференция на тема: Градове с човешко лице чрез промени в Закона за устройство на територията

Пресконференция на тема: Градове с човешко лице чрез промени в Закона за устройство на териториятаНа 11 март (петък) от 11 часа в Пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Градове с човешко лице чрез промени в Закона за устройство на територията“
На пресконференцията ще бъде обявена първата по рода си обща инициатива на групи за опазване на зелените площи в София, Варна, Пловдив, Стара Загора и др., за изработването и налагането на незабавни промени в Закона за устройството на територията.

Промените са свързани с:

• Гарантиране на публичност и прозрачност на процедурите, засягащи зелените площи и тяхното широко обсъждане;
• Достъп до правосъдие за всички граждани и техните организации - обжалване на устройствени планове , на разрешения за строеж и др.

Участници в пресконференцията ще бъдат: Любомир Костадинов, Славена Панайотова от сдружение „Варна диша“, Първан Симеонов от „Запазете Бедечка“ и др.
Ще бъде представена и актуална информация за строителните намерения в Морската градина във Варна, в парк „Бедечка“ в Стара Загора, в зелените площи на Бунарджика и новия гребен канал на Пловдив, Борисовата градина в София и др.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF

Последно качено » Участие за природата