КАРНАВАЛ ЗА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО на 22 май в София

КАРНАВАЛ ЗА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО на 22 май в София
Регламент:
Карнавалът е предвиден за деца и ученици. Участниците в карнавала трябва да бъдат маскирани и/или облечени като растения или животни.

Участници, маскирани като растения или животни от други страни, континенти или епохи (слонове, тигри, динозаври и др.) ще бъдат допуснати до дефилиране, но няма да могат да участват в конкурса за наградите.

Целта е децата, учениците и техните родители, които ще участват в подготовката на карнавалните костюми и в самия празник, да научат повече за българската природа и интересните видове, които се срещат тук.

Допускат се за участие и групи от деца и ученици, които представят общ тематичен костюм – примерно стадо от един вид диви животни (елени, сърни, и др.), семейство от един вид (мечки), ято птици, и т.н.

Награди:
Ще бъдат присъдени 3 големи награди (бинокъл, енциклопедия, туристическа раница)
• за най-ефектен костюм на диво растение, срещащо се в България.
• за най-ефектен костюм на животно, срещащо се в България.
• най-ефектно и артистично дефилиране (имитиране на животно/растение и др.)
Като част от празника по случай Деня на биоразнообразието ще бъде организирана и викторина с публиката - въпроси и отговори, свързани с богатството на видовете, които живеят в България.

Събитието е част от кампанията за отбелязване на Международния ден на биоразнообразието, организирана в шест избрани столици на държави в Европейския съюз – Мадрид, Амстердам, София, Варшава и Рим като част от Европейската кампания „Биоразнообразието. Всички ние сме част от него”. Целта е хората да научат повече какви могат да бъдат последиците за ежедневието ни от загубата на биоразнообразие и как самите те могат да се включат в опазването му.

Организатор на събитието в България е ПР агенция „Янев и Янев” в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България, Българска фондация „Биоразнообразие”, еко списание за деца „МОГИ - Зелената маймуна” и Регионален и екологичен център за централна и източна Европа - клон България.

За контакти и въпроси:
Йорданка Динева
Българска фондация Биоразнообразие
0896 79 89 02
contact(at)forthenature.org

Ще се радваме, ако ни информирате предварително, че вашият клас, еко клуб, група, училище или детска градина ще се включи в карнавала. Така ше можем да организираме по-добре времето, необходимо за дефилето, обсъждане на журито и награждаване, тъй като карнавала е част от цялата програма за деня!

Разбира се, всеки може да дойде и самостоятелно на празника!