КАРНАВАЛ НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО В БУРГАС

КАРНАВАЛ НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО В БУРГАС
За тържеството са поканени деца от детските градини и началните класове от училищата в Бургас, които да дефилират с костюми на растения и животни, срещащи се в България, да представят свои авторски творби за растенията и животните, сценки и др. Ще има и игри с публиката - въпроси към родителите, свързани с богатството на видовете, които живеят в и около Бургас.

Специално жури ще връчи награди за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в България, за най-ефектно и артистично дефилиране, за най-добра и оригинална изява – пресъздаване на приказка, басня, авторска творба и др. За победителите са осигурени награди и почерпка.

Надяваме се Карнавалът на растенията и животните да се превърне в истински празник на децата и природата в нашия град. Считаме, че той е интересно и атрактивно събитие за отбелязване на Деня на биоразнообразието, което ще предизвика интереса на децата за запознаване с различни растения и животни, а чрез тях и на техните семейства, които ще се включат в подготовката на карнавалните костюми и в самия празник. Това е и още една възможност за бургазлии да научат колко важен е нашият град за опазването на природата, колко ценни видове растения и животни живеят в морето и езерата около нас, както и факта, че няма друг такъв голям град не само в България, но и в Европа, в границите на който да се наблюдават толкова различни и редки видове, да преминава миграционен път на птиците и да има дори природен резерват.

Карнавалът се организира в партньорство с Община Бургас и РИОСВ Бургас.

В празника може да се включи всеки, който желае и без предварителна заявка!

За контакти: Андриана Андреева – БФБ, 0886699496


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Категории за участие в Карнавала:

Индивидуално участие
• награда на журито за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в България. Животни от други страни, континенти или епохи (слонове, тигри, динозаври и др.) ще бъдат допуснати до дефилиране, но няма да участват в конкурса.
• награда за най-ефектно и артистично дефилиране (имитиране на животно/ растение и др.)
• награда на публиката за най-добър костюм
• награда за авторска творба – стихотворение, песен и др. за растения и животни
Групово участие:
• награда на журито за най-добра и оригинална артистична изява на група деца – пресъздаване на приказка, басня и др.
• групова награда за общ тематичен костюм – примерно стадо от един вид диви животни (елени, сърни, и др.), семейство от един вид (мечки), ято п