Събитие във Фейсбук приканва за жива верига в подкрепа на Тома Белев

29 Фев. 2012
70
Събитие във Фейсбук приканва за жива верига в подкрепа на Тома Белев
От 29 февруари 2012 Парк Витоша има нов директор, Снежана Петрова – ландшафтен архитект без умения и опит в областта на защитените територии и парковите дела. Снежана Петрова не отговаря на условията на конкурса, тъй като образованието й не съответства на изискваното в конкурса (тя е ландшафтен архитект, а исканото образование е горско стопанство или екология със специализация опазване на горските екосистеми). От осведомени източници знаем, че съпругът й е много близък с Цеко Минев.

Въпреки че е подадено обжалване на резултата от конкурса, въпреки острите реакции и становища, изпратени от десетки организации, фирми, университети и служители на природните и национални паркове в подкрепа на Тома Белев, Изпълнителната агенция по горите назначи новия директор днес.

Ние като граждани не можем да останем безучастни към тези събития, доказващи за пореден път, че цялата държавна машина работи за улеснение на частните икономически интереси на едни и същи бизнесмени без да признава правила, закони и морал.

Държавата неведнъж се опита да отстрани неудобния й Тома Белев, но с вашето участие и след направени серия от проверки в дирекцията, които не откриха никакви нарушения, постът му беше запазен. Нека и този път го защитим, какво и той години наред отстоява защитата на парка от посегателствата на мафията, нарушаваща закона.

Събитие във фейсбук: https://www.facebook.com/events/263015077106035/