Карай за Витоша не на шега!

26 Март 2012
29
Карай за Витоша не на шега!
Тази зима преживяхме един по-различен сезон – без лифтове на Витоша и с много протести. Това, че съоръженията не работеха, не ни спря, а ни даде възможност да си припомним красотата на Витоша, преживяна по един малко по-тих и спокоен начин. Битката ни с опитите за прокарване на лобистки поправки в Закона за горите пък ни припомниха нашия дълг като граждани да я пазим!

На 1 ви Април ще се качим на Витоша и за да покажем, че няма да търпим да бъдем лъгани и изнудвани! Не на шега, ще продължим да отстояваме позицията си на скиори, бордисти, туристи, любители на планината и на горите!

Ride-4-Vitosha е идея на ски/борд общността, която подкрепя опазването на природата на Витоша и всички други планини в България. В последните години пред Природен Парк Витоша и горите в планината има доста заплахи:

„Витоша ски” АД не пускат лифтовете да работят и хората не можеха да се радват на зимната планина.

Защо? - Защото очакват да им бъде разрешено да застроят Природен Парк Витоша?

Как? - Като бъде променен Закона за горите, а не като оправят проекта си за развитие на курорта – вече веднъж върнат за преработка!!!

И до какво ще доведе тази промяна? До застрояване на Витоша и други паркове, без да се подобрят условията за ски/сноуборд и планински туризъм.

ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ТОВА?

Ride-4-Vitosha ни обединява като скиори, сноубордисти и любители на планината. Ние:

1. Искаме Българската природа да бъде пазена, а не продадена на неясни лица!

2. Ние не искаме монополът да съсипе нашия любим спорт!

3. Ние сме против изнудването на държавата от офшорни фирми!

4. Настояваме да не се приемат промени в Закона, които да улеснят застрояването на горите!

Очаквайте подробности за събитието до няколко дена...

***В зависимост от това колко вятър, сняг и слънце ще има по прогноза, запазваме си правото да сменим датата на събитието!***

Koaлиция "За да остане природа" подкрепя събитието!