Доброволческа акция: Събирай подписи в защита на Пирин!

30 Яну. 2013
102
Доброволческа акция: Събирай подписи в защита на Пирин!
Попитайте немците, австрийците, италианците и французите дали днес все още са доволни, че целите Алпи са нашарени в ски писти и че там няма нито едно кътче, където да се усамотиш. Попитайте швейцарците дали не им се иска поне едно място в техните Алпи да беше останало диво убежище на мечките. А мечките там са изчезнали преди векове. България все още има огромно богатство, което може да запази и от което може да печели. Ние не искаме онези хора по-горе, които дори крият приходи и не плащат подобаващата концесионна такса на държавата, да продължават да ни показват как НЕ се прави туризъм! Ние не искаме нова кабинка на Банско и още писти, чиято скрита цел е само и единствено продажбата на призрачните празни апартаменти долу в града. Не искаме хора, които не знаят как се поддържат ски писти, да продължават да причиняват ерозия и наводнения в Банско. Ние категорично НЕ искаме промяна в Закон за защитените територии, която да позволява в националните паркове да се строи! Не искаме два от най-ценните пирински резервати – „Юлен“ и „Баюви дупки – Джинджирица“ да си отидат скоропостижно от лапите на ламтящи за пари хора! Българският народ има право на мнение и затова ние инициираме тази подписка.

Призоваваме ви не само да подкрепите подписката, но и да се включите в нейното събиране.

Можете да събирате подписи по два начина:

1/ Сред приятели, колеги, съседи и познати – за това не е нужно да уведомявате общинските власти в населеното си място. Може само да изтеглите бланката за събиране на подписи оттук.

2/ На обществено място – за това ще ви е необходимо да уведомите общината. За да изтеглите примерно уведомление до общината, моля натиснете тук: [url">http://forthenature.org/documents/865. Бланката за събиране на подписи може да изтеглите оттук.

ВАЖНО за бланката! Тя се състои от 3 страници. Първите две страници се разпечатват двустранно, а третата служи само за допълнителна информация.

Моля, не номерирайте подписите, това ще бъде извършено в края при окомплектоването на подписката за подаване.

На кого ще бъде връчена подписката?

Подписката ще бъде официално връчена на Европейския парламент. Адресати за и българското Народно събрание, Министър-председателя и министъра на околната среда и водите, но основно разчитаме на Европейския парламент.

До кога можем да събираме подписи?

Поне до края на март 2013 г. ще събираме подписи възможно най-активно. Целта ни е 80 000 подписа! Важат подписите и онлайн, и на хартия.

Как да предадем събраните подписи?

Можете да предадете събраните бланки като отидете лично в офиса на Българска фондация "Биоразнообразие" или като им ги изпратите по пощата. Адрес: Българска фондация Биоразнообразие, София 1202, ул. Веслец 39-41, ет. 4, ап. 11.

Защо не искаме ЕГН в подписите?

Защото няма да изпращаме под официална форма подписката до българското Народно събрание по реда на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Не смятаме, че такова действие ще доведе до реален резултат, при положение, че цялата държавна власт на най-високо ниво вкупом застана зад манипулативните искания на Община Банско, зад които се крие дългата ръка на „Юлен“ АД и един небезизвестен „бизнесмен“. За официалното връчване на подписката в Европейския парламент не се изискват ЕГН.

Можем ли да се подпишем онлайн?

Можете да се подпишете онлайн, да!
Онлайн подписка в causes.com
Привличайте своите приятели да се подписват онлайн, но моля избягвайте подписване и в хартиения вариант, и в електронния. Ако веднъж сте се подписали на едното място, не се подписвайте на другото. Онлайн подписите са приемлива форма за връчване в Европейския парламент.

====================================================

Всичко за случая Пирин: [url">http://forthenature.org/cases/35.

====================================================

Визуализация

В синьо са разрешените от Плана за управление на Пирин ски писти и съоръжения, общо 99,5 ха, в червено са построените в нарушение, общо 64,7 ха:

[img">http://causes-prod.caudn.com/photos/tQ/5T/Bq/AI/Gj/sD/bm/skO.jpg[/img">

[img">http://causes-prod.caudn.com/photos/6P/4j/7c/cV/ec/NC/2r/T4O.jpg[/img">

* Снимката към материала е на Николай Ковачев.