Граждани зададоха неудобни въпроси за Банско на Министър Караджова по време на Узана Поляна Фест

20 Юли 2011
4861
Изненадваща акция организираха граждани, възмутени от скандала с незаконно присвоените 647 декара от фирма “Юлен” на Узана Поляна Фест. С плакати „Какво спечелихте с продажбата на Пирин” и скандирания за прекратяване на концесията на фирма Юлен, те поискаха от министър Нона Караджова да обясни как смята да реши въпросът с нарушенията в НП „Пирин”. В отговор, Нона Караджова посочи, че има намерение да довърши започналата проверка на ски зона Банско в Пирин и че нарушителите ще бъдат наказани.

Тъй като министър Караджова не успя да уточни по какъв начин точно ще бъдат наказани нарушителите, обръщаме внимание, че съгласно законите на Република България, нарушителите - концесионерите на ски зона Банско от фирма "Юлен", следва да бъдат наказани най-малко с прекратяване на концесията на ски зоната и рекултивиране на незаконно построените писти и съоръжения.

Призоваваме гражданите да използват всеки удобен случай и всяка подобна среща с министри и с премиера г-н Бойко Борисов за да протестират, докато не бъдат прекратени опитите за прикриване на извършеното престъпление и извършителите му не си получат заслуженото.