Акция под надслов „Още едно сърце за Пирин“

14 Фев. 2013
4510
Днес на 14 февруари 2013 г., четвъртък, от 8:30 ч. се събрахме на езерото „Ариана” като всеки от участниците закачи своето послание за Пирин. Акцията ще продължи до 14:00 ч. този следобед, за да може всеки желаеш да остави едно сърце за любимата си ппланина да го направи в удобно за него време.
Целта на акцията е да привлечем общественото внимание преди заседанието на Висшия експертен екологичен съвет на 19 февруари 2013 г., когато ще се гледат промени в Плана за управление на Национален парк „Пирин“, които да разрешат ново строителството писти, съоръжения и сгради в планината. Случващото се в НП „Пирин“ може да се окаже прецедентът, който да отвори кутията на Пандора и да повлече крак в отношението на държавата спрямо останалите Национални и Природни паркове и защитените територии. Не разбираме защо, когато в цялото общество има консунсус за създаването на един нов парк по Черноморието, се върви в посока обезмислянето на един от трите национални такива в България. Опасяваме се, че това може да се повтори и на нашата планина.

Като сноубордисти, скиори и въобще туристи, посещавали многократно една от най-красивите планини в България и прекрасния град Банско, излизаме отново да изразим своята загриженост за тяхното бъдеще.
Повече информация за събитието можете да намерите тук:
https://www.facebook.com/events/594947727198996/
Прилагаме и снимки от събитието.