Календар

Спести енергия с новия Google: Blackle.com

Източник: www.treehugger.com
Изчислиха, че използването на черната версия на Google, Blackle.com би спестило 750 MW/h за година.

Mониторите с електронно-лъчева тръба използват 74 W, за да покажат бяла страница и само 59 W за черна! И тъй като в момента по света все още има много такива монитори (като процент те са около 25 %), това означава значителна загуба на енергия при използването на глобално разпространени бели сайтове.

Сметките за използването Google например сочат, че при 200 000 000 посетители на ден, ако приемем, че всяко посещение трае 10 сек., Google работи по 550 000 часа всеки ден!

Mark Ontkush от Масачузец, САЩ, е човекът, който се е замислил за загубата на енеригия по този начин. Освен това той показва, че има енергоспестяваща палитра. Тя може да бъде използвана при подбирaне на цвят за даден сайт и дава компромисен вариант за цвят с изразходване на 3-4 W повече от изцяло черна версия. Такива цветове са като цяло по-тъмните: червено-кафяво, синьо-сиво, тъмно зелено и тъмно сиво.

Следователно, освен, че вече можем да използваме черната версия на Google: Blackle.com, (КОЙТО Е СЪС СЪЩИТЕ ФУНКЦИИ КАТО ПРЕДИШНАТА ВЕРСИЯ), всички, които имаме сайтове можем да помислим за по-икономични цветове, с които да подновим старите:)

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF

Последно качено » Новини