Доброволци се обединиха за телевизионния клип на „Часът на Земята”

WWF България
15 Фев. 2011
5189
Доброволци се обединиха за телевизионния клип на „Часът на Земята”
Идеята на клипа е да покаже замисъла на инициативата – да стимулира хората да пренесат философията за опазване на природата във всекидневния си живот и да се покаже колко много може да се постигне, когато обществото се обедини.

Основното послание на клипа е за силата, която притежават множество хора, обединени от една идея. В клипа е използвано логото на „Часът на Земята” и знакът плюс след него, който символизира идеята хората не просто да угасят осветлението си за един час на 26 март, събота, от 20,30 ч., но и след това да направят първи стъпки да заживеят по-устойчиво, като например решат да използват велосипед за предвижване в града, да поставят енергоспестяващи крушки или да предпочетат продукти с по-малко опаковка.

Концепцията на клипа е изработена в Чикаго на рекламната агенция „Лео Бърнет”. Той е заснет за 12 часа с екип от 33 души и около 100 доброволци в емблематичното филмово студио в Австралия, където са реализирани шедьоври като „Матрицата”, „Мулен Руж” и „Междузвездни войни”.

„Часът на Земята” се разрастна неимоверно след своя старт през 2007 г. Ние бяхме завладени от силата на хората да се обединят и да изпратят послание само чрез едно просто действие като изгасване на светлините. Можете да си представите какво бихме постигнали, ако продължим напред”, каза Анди Ридли, който ръководи екипа на „Часът на Земята”.

Гледайте глобалният клип на  "Часът на Земята 2011” в интернет
http://www.youtube.com/watch?v=-noDOMmuYrE&feature=channel
и http://www.youtube.com/watch?v=RiBJC9x_ChQ