Стартира четвъртото издание на конкурса на WWF „Училища за жива планета”

WWF България
22 Юни 2011
3746
Стартира четвъртото издание на конкурса на WWF „Училища за жива планета”
В конкурса могат да участват ученици между 12 и 16 години от Австрия, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Молдова, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия и Украйна. Те трябва да представят проект по една от следните три теми: „Дунав/Европейската линия на живота”; „Екологичен отпечатък/глобални ефекти на потреблението”; „Активно гражданство/бъди активен и мотивирай останалите”.

Срокът за подготовката на конкурсните проекти е ноември 2011 - май 2012 г. Церемонията по награждаването ще се проведе в Румъния през юни 2012 г., а голямата награда за победителите е образователен лагер, който ще се проведе в северната ни съседка през същата година.

Междувременно трима учители и трима ученици от всяка една от изброените държави ще бъдат поканени да се включат в семинар по устойчиво развитие, организиран от WWF. Той ще се проведе от 22 до 27 октомври т.г. в Австрия и целта му е участниците да бъдат запознати с основните принципи на природосъобразния начин на живот.

За да се включат в състезанието, кандидатите трябва да представят молба и мотивационно писмо не по-късно от 15-ти септември 2011 г. във WWF Румъния на електронен адрес dcaratas@wwfdcp.ro.

През трите години от съществуването й, в инициативата „Училища за жива планета” са участвали повече от 90 учители и 2000 ученици от 11 страни.