Календар

Очаквайте протести заради опитите на Министерството на околната среда да узакони Банско!

Очаквайте протести заради опитите на Министерството на околната среда да узакони Банско!Коалицията от над 50 неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” изразява остро несъгласие с идеята на правителството да предложи законодателна промяна, с която ще узакони незаконното изсичане на близо 65 хектара гора от Национален парк Пирин над Банско от фирма "Юлен" АД, концесионер на ски зона Банско.

Това решение е взето под диктата на Цеко Минев, акционер в Първа инвестиционна банка, председател на Българска федерация по ски и човекът, който стои зад ски зона Банско и зад опитите за незаконно разширяване на местата за каране на ски в Природен парк Витоша.

Подобно правителствено решение подпомага разрушаването на българската защитена природа и показва, че някои хора са винаги над закона без значение кое правителство е на власт, заявяват от коалицията.

Коалиция "За да остане природа в България" обявява готовност да призове гражданите към протести и гражданско неподчинение.

Очаквайте пълното становище на природозащитниците!

Повече за идеята на Министерството: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/06/29/1114484_kabinetut_predlaga_nezakonnite_pisti_na_julen_da_se/

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1999 посещения

OFF

Последно качено » Новини