Приеха скандалните промени на първо четене

08 Фев. 2012
5881
Приеха скандалните промени на първо четене
Приятели, докато успеем да анализираме и изпратим официално прес-съобщение, може да се запознате с дискусия във Фейсбук, където са публикувани части от разговорите в Парламента!

RideFor Vitosha Депутатите от ГЕРБ Емил Димитров (купил земи в Балкана) и Любен Татарски (бивш кмет на Разлог) защитават активно и некомпетентно промените. Засега Огнян Янакиев (Атака) и Юнал Тасим (ДПС) се изказват компетентно против.
преди 2 часа ·
RideFor Vitosha Плугчиева (БСП): защо ГЕРБ прие защитава закон за горите 2011, а сега толкова сериозно защитава коренно различните промени?
преди 2 часа ·
RideFor Vitosha Интересно - БСП защитават промените за ски пистите, но са против други промени свързани с изсичане на горите. Явно Цеко им е платил и на тях (пак).
преди 2 часа · · 1
RideFor Vitosha Емил Димитров (ГЕРБ) - благодаря че признахте че подкрепяте промените свързани със ски пистите и заедно с Огнян Янакиев ще прецизираме текстовете. Татарски - съгласни сме с вас, че трябва да дадем възможност на слаборазвитите райони да правят писти. Кой е виновен, че бяха вкарани тези огромни територии в Натура 2000. Там всичко гние и не се ползва.
преди 2 часа ·
RideFor Vitosha Михайлов (СК) - върховен съд каза, че има монопол на Витоша ски. Не можем да подкрепим нито този закон, нито Закона за ПЧП, нито за Закона спорта. Не може под диктат на 1 фирма да се променят 3 закона.
преди около час ·
RideFor Vitosha Недялко Славов (ГЕРБ): в нашия район са Чепеларе и Пампорово, с промените в Закона се създават възможности за разгръщане и подобряване на ски зоните. Промените се подкрепят от местните власти и туристически бранш. Легловата базата се увеличи многократно при строителния бум и пистите не могат да поемат туристите. Мисля че ще се спазва режима да не се изсичат горите, лесно може да се рекултивира пистата защото остава горски фонд.
преди около час ·

RideFor Vitosha Корумбашев (БСП) - спряха лифта за Витоша, ако едно ЕРД не харесва закона да ни спре ли тока? Ако ви кажат на парламентарна група, че еди кой си се е разбрал с еди кой си, ще гласувате ли?
преди около час ·
RideFor Vitosha Вметка: Удължаване с 3 седмици на обсъжданията по Закона за ПЧП между 1 и 2 четене - приема се. Същото и закона за ВЕИ.
преди около час · · 1
Bogdan Hristov Славов също добави и наблегна важността на това, че със същите промени ще се облекчи и работата на минно добивните фирми, защото също ще могат да изграждат в горите инфраструктура по облекчения режим (без промяна на предназначението). С което ни разкрива още един център на интереси, който стои зад тези промени
преди около час ·
RideFor Vitosha Георги Божинов (БСП) - хотелиери няма да се възползват от промените, а монополистите. Предлага нова идея за разбиване на монопола, общи дружества с апортна вноска на държавата (пита дали другите са съгласни). Корумбашев - това работи в Швейцария и Австрия.
преди около час ·
Петя Шереметова Пускам рипорта и в страниците на протеста "Горите не могат да говорят..."
преди около час ·
RideFor Vitosha Емил Димитров ГЕРБ - законите се правят за държавен интерес, никой не е обещавал на никого нищо. Няма да се обезлеси. Само за последната година прираста е 15%, което означава че да добиваме само прираста - 15 млн куб.м., стопанското и екологично равновесие няма да бъде нарушено. И двойно да дигнемЕ добива няма да има проблеми. Това че не се сменя предназначението е достойнството на този закон, тези територии остават горска територия. Да, със сигурност закона не е съвършен, затова предложих да се съберем хора от всички парламентарни групи да го прецизираме. За ски училища, монопол и тн мястото е в Закона за туризма (но той пак се предлага лобистки!). В Закона за лова - намаляването трябва да се регламентира, за да не дойде екологично настроен Министър на земеделието и да намали срока за лов. Трябва да се удължава обаче, заради следните примери - огнища шап (това не е лов!!!), масова популация на дива свиня унищожава реколта (трябва компенсации, не удължен срок за цялата страна!!!). Нищо страшно няма да се случи, не се притеснявайте.
преди около час ·
RideFor Vitosha Георги Терзийски РЗС - в предизборна кампания министъра на земеделието обеща 2 седмици удължение на срока за лов и ги излъга. Сроковете за лов са заложени заради биологични фактори. Давате право на министъра в популистки стил да удължава срок и да се стреля на бременни животни
преди около час ·
RideFor Vitosha Корнелия Нинова БСП - лобизъм с преработвателни фирми
преди около час ·
RideFor Vitosha Стоичков Атака - законопроектът не е такъв какъвто казвате, правим правна анархия
преди около час ·
RideFor Vitosha Емо Фаса - аз не говоря за космонавтика, не говорете вие за лов. Животните са бременни още от есента, макар че се придвижват по-трудно. До Стоичков - явно трябва прецизиране на текстовете и ще бъде направено.
преди около час ·

RideFor Vitosha ЗАКРИВАТ СЕ ДЕБАТИТЕ
преди около час ·
RideFor Vitosha ЗАПОЧВА ГЛАСУВАНЕ - първо един стар проект за ползване на велосипеди в горите: 115/1/8 приема се
преди около час ·
RideFor Vitosha второ предложението на МС: гласували 125 за 74 против 31, въздържали се 20
преди около час ·
RideFor Vitosha ПРИЕМАТ СЕ СКАНДАЛНИТЕ ПРОМЕНИ
преди около час ·
RideFor Vitosha излизаме на протести!!!!

ОСЛУШВАЙТЕ СЕ ЗА ИНФОРМАЦИЯ КАКВО СЛЕДВА!