Шествие 'Не грабете единствения ресурс на България!'

10 Май 2012
4333
Шествие 'Не грабете единствения ресурс на България!'
Тръгваме от площада пред църквата Света неделя по маршрут бул. Витоша, бул. Дондуков (покрай Президентството), бул. Цар Освободител, за да стигнем до Народното събрание. И ако депутатите гласуват тези лобистки промени, ще усетят гнева ни! А ако ги отхвърлят - ще се съберем, за да празнуваме и да се поздравим за нашата победа! Която извоювахме след месеци неуморни протести!

Елате с нас, защото вие сте нашата сила и ако ви пука, че:
- Промените в Закона за горите предвиждат за гората да бъде всичко - писта, лифт, стадион, футболно и голф-игрище, сграда за културни и религиозни нужди, мини ВЕЦ-ове и др., освен едно - ИСТИНСКА ГОРА! Такава, каквато я обичаме и сме решени да я пазим!
- Ще бъде отворена кутията на Пандора, която ще върне гражданските борби за спасяването от застрояване на Черноморието, Пирин, Рила, Витоша, дори Странджа отначало, защото те ОТНОВО ЩЕ БЪДАТ ЗАСТРАШЕНИ!
- Отново ще бъдат разрешени и сечите на малки частни горски имоти – до 20 декара, което ще доведе до ИЗСИЧАНЕ до голо на почти всички частни гори. Както вече се случи преди години, когато този текст беше в сила!
- Застрояването ще става бързо и евтино, тъй като инвеститорите ще могат да спестят от таксите и процедурите за изключване от горски фонд. Такси, които до момента се използваха за т.нар. "компенсаторно залесяване". С други думи - ще ни изсекат горите без да е нужна компенсация, защо гората ще продължава да се води ГОРА „НА ХАРТИЯ”.
ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ТОВА?

Битката на бизнеса с природата започва да прилича на ВОЙНА! Ние не я започнахме, но ще я спечелим! Ако вие сте с нас! С нас ли сте?