N2K_15.02.2007_habitati_thumb.jpg[/imgleft"> Според сайта на Министерски съвет на състоялото се днес, 15.02.2007 г. заседание, е одобрен минималния обсъждан досега вариант за защитени зони в България! Медиите съобщиха, че в допълнение ОТ ТОЗИ МИНИМАЛЕН СПИСЪК за момента СА ИЗКЛЮЧЕНИ ОЩЕ ЗОНИ! " /> Министерски съвет гласува НАТУРА 2000!

Министерски съвет гласува НАТУРА 2000!

15 Фев. 2007
33
[imgleft">N2K_15.02.2007_habitati_thumb.jpg[/imgleft"> Според сайта на Министерски съвет на състоялото се днес, 15.02.2007 г. заседание, е одобрен минималния обсъждан досега вариант за защитени зони в България! Медиите съобщиха, че в допълнение ОТ ТОЗИ МИНИМАЛЕН СПИСЪК за момента СА ИЗКЛЮЧЕНИ ОЩЕ ЗОНИ за преразглеждане, както следва:

Отлага се включването в списъка на защитените зони по директивата за птиците на "Шабленски езерен комплекс", "Варненско- Белославско езеро", "Дервентски възвишения", "Провадийско- Роякско плато", "Емине", "Комплекс Камчия", "Дуранкулашко езеро", "Калиакра", "Галата", "Мелнишки пирамиди","Добростан", "Места", "Бакарлъка", "Батова", "Палакария", "Рупите", "Триград- Мурсалица", съобщиха от МОСВ.

В списъка на защитените зони по директивата за местообитанията се отлага включването на "Плаж Шкорпиловци", "Долината на река Батова", "Галата", "Камчия", "Река Долна Луда Камчия", "Езеро Дуранкулак", "Дервентски възвишения 1", "Долна Места", "Комплекс Калиакра", "Палакария", "Варненско- Белославски комплекс",
"Емине- Иракли", "Река Места", "Рупите- Струмешница" и Среден Пирин - Алиботуш".

Официално решението на Министерски съвет ще излезе в началото на другата седмица. Надяваме се, че тогава ще имаме ясното за това кои зони България ще предложи на Европейския съюз.

Съжаляваме за лошата новина!

Прикачени документи:

* Карта отложени и отхвърлени защитени зони по Директивата за хабитатите, 179 KB
* Карта отложени и отхвърлени защитени зони по Директивата за птиците, 151 KB

Връзки:

* Прочете статиите, излезли в медиите (15.02)!