Дарете за юридическа защита на природата с SMS!

Дарете за юридическа защита на природата с SMS!
Какво ново в случая "Рила"
За съжаление нашите опасения относно състоянието на Рилските езера се потвърдиха. Поради изграждането на незаконен лифт към Седемте рилски езера посещенията в региона се увеличиха многократно и доведоха до увреждане на крехката екосистема там: Седемте рилски блата: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/08/23/2127784_sedemte_rilski_blata/?sp=0#storystart

За нас борбата продължава - подкрепете ни за справедливост!
С превод по банков път: Банкова сметка IBAN: BG 30PRCB92301042572829 BIC: PRCBBGSF ПроКредит Банк титуляр: Българска Фондация Биоразнообразие
С превод чрез e-pay: http://justice.forthenature.org/epaybg-donate/
С дарителски SMS с текст DMS PRIRODA на номер 17 777. Цената на 1 SMS за абонати с договор към GLOBUL, VIVACOM и Mtel е освободена от ДДС и е 1 лв. За потребителите на предплатени услуги към трите оператора цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Вижте информацията за всички случаи на сайта „Юридическа защита на природата”

Повече за кампанията за „Юридическа защита на природата“.
Почти всяко унищожение на природните ресурси на страната ни е свързано с нарушение на европейското или българското екологично законодателство. Затова дори след най-активните граждански протести битката за спасяването на българската природа продължава в съда! В държава, в която администрацията и отговорните институции и политици са абдикирали от контролните си функции, на гражданите не им остава друг избор освен да обединят средства и усилия, за да следят за спазването на законите и за налагане санкции на отговорните за съсипването на околната среда.
Кампанията цели да събере средства за юридически дела по най-наболелите проблеми, свързани със застрояване и унищожение на защитените територии и зони в Натура 2000 в България, незаконни сечи, замърсяване и др.

Средствата ще се използват за:
- изготвяне и подаване на жалби, становища, водене на дела, юридически консултации и др.
- хонорари на експерти, ангажирани по отделните случаи – юристи, хидролози, архитекти и др.
- транспорт и настаняване при необходимост от проверка на място.