12 рецепти от Природен парк „Българка“ ще бъдат предлагани в ресторантите на К-Експрес

WWF България
23 Окт. 2014
2571
12 рецепти от Природен парк „Българка“ ще бъдат предлагани в ресторантите на К-Експрес
През целия месец ноември 2014 г., 12 традиционни, но забравени рецепти от района на ПП „Българка“ ще бъдат предлагани в ресторантите на К-Експрес в София, Варна, Бургас и Пловдив, като част от съвместната инициатива на WWF, К-Експрес и посолството на Конфедерация Швейцария в България “Кулинарните тайни на Природата”.

На мероприятието е поканен г-н Росен Плевнелиев, Президент на Република България, както и министри, експерти, журналисти, представители на неправителствени организации, бизнеса и браншовите организации. По време на коктейла ще имате възможност да дегустирате различни ястия по избраните средностаропланински рецепти, както и местни продукти от този район. Така всеки от присъстващите ще може да вкуси част от традицията и аромата на природното и културно наследство от самото сърце на България.

Събитието ще даде старт на едномесечна кампания за набиране на средства за възстановяване на застрашената от изчезване порода средностаропланинска овца и връщането ѝ по пасищата и ливадите на ПП „Българка“. 10% от сумата, събрана в ресторантите на К-Експрес от продажбата на храните по рецепти от ПП „Българка“, ще бъдат вложени във фонд за възстановяване на средностаропланинска овца чрез закупуване на агнета от тази порода и отглеждането им в парка. Инициативата е част от схемата за плащания за екосистемни услуги „Възстановяване и поддържане на характерния генофонд в защитените територии“, разработена от WWF.

Още за кампанията