хумористично-образователни беседи 'В крак с климата'

хумористично-образователни беседи 'В крак с климата'
Наблюдаваме ли все по‐често крайни климатични явления? Могат ли нашите стопански и битови дейности да имат ефект върху тях? Необходимо ли е да ги променим, така че да се адаптираме към новите условия и да спрем честите негативни явления? Тези и други актуални въпроси ще бъдат засегнати по време на шоуто. Ще бъдат предложени прости и евтини решения за приспособяване към климатичните изменения в региона. Зрителите ще могат да видят примери за малки промени в домакинството и ежедневните навици, които без много усилия ще повишат готовността
им да посрещнат неочакваните обрати в климата.

Постановката е дело на сценариста Ангел Еленков и почива върху събраните от специалисти данни и препоръките на експерти от Българска академия на науките, Институт по почвознание „Пушкаров”, Софийски университет.
В отделните представления участия ще взимат експертите г‐жа Антоанета Йотова от „Коалиция за климата” и г‐жа Вяра Стефанова ‐ специалист по агроекология от „Сдружение за териториален и екологичен просперитет”.

Пилотните две представления се състояха вече в гр. Симитли и с. Крупник, като привлякоха вниманието най‐вече сред подрастващите представители на населението.

Събитията са част от проект „Климатът зависи от нас” ‐ Засилване на гражданското съзнание и участие по отношение на проблемите, свързани с климатичните промени, в училища и местни общности в Западна България. Неговото изпълнение се осъществява от Фондация „ЕкоОбщност” в партньорство с Екологично сдружение „За Земята” и Хелветас Суис Интеркооперейшън (HELVETAS Swiss Intercooperation). Проектът е финансиран от Българо‐швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

Предстоящите представления ще се състоят както следва:
- 25 октомври (събота), 11:00 ч. ­ с. Ноевци – читалище „Пробуда”
- 27 октомври (понеделник), ­ гр. Сливница – салон в сградата на общинската администрация
- 28 октомври (вторник), 17:00ч. – гр. Брезник – читалище „Просвещение 1870”
- 29 октомври (сряда), 11:00ч. – гр. Годеч – зала в сградата на общинската администрация
- 30 октомври (четвъртък), 16:00ч. – гр. Кресна – зала 1 на общинската администрация
- 30 октомври (четвъртък), 18:00ч. – с. Микрево – залата на читалището
- 31 октомври (петък), 17:00ч. – гр. Трън – читалище „Гюрга Пинджурова”

Всички желаещи да присъстват могат да заповядат – входът е свободен!