Аз участвам - Дни на доброволчеството 2008

17 Май 2008
3872
Аз участвам - Дни на доброволчеството 2008
Близо 500 души от 27 различни фирми и организации посветиха един ден в полза на обществено полезна кауза на 9 места около или в София, Плевен, Долна баня и Стара Загора. Пет от „проектите”, по които се работеше, бяха екологични – свързани с почистване, разкрасяване и облагородяване на природни територии и градски паркове и градини: Природен парк Витоша, Южен парк и Борисовата градина в София, Средна гора до село Очуша и парк Кайлъка край Плевен. Част от дейностите бяха осъществени заедно с деца със специални образователни изисквания и деца без родители от домове.

Инициативата е на Фондация Помощ за благотворителността в България и Американската камара под мотото „Отговорна фирма – отговорни служители”.

Към участниците в Южния парк днес се присъедини и посланикът на САЩ в България, г-н Байърли. „Граждани за Рила” успяха да му подарят тениска за Рила, която той веднага облече, и да говорят с него. Американският дипломат е редовен посетител на Рила, следи и се вълнува от заплахите, надвиснали над планината и от акциите в нейна защита. Искаме да предадем от негово име поздравления на всички, които са се подписали в подписката за Рила или са излязли поне веднъж на улицата за Рила и природата, защото благодарение на нашите усилия да направим държавата, в която живеем, зачитаща законите и уважаваща природата си, може да се говори, че в България има гражданско общество!

Компаниите, които се включиха в инициативата „Дни на доброволчеството” изреждаме тук, за да се знае:): AbCRO, Американско посолство, Моторола, Mellon Bulgaria EAD, WorleyParsons EES, Джонсън Контролс Електроникс България ЕООД, Радисън САС Гранд Хотел, Кока-Кола Хеленик ботълинг къмпани, Хилтън София, Пощенска банка, ING Банк АД, Aмерикански колеж, Ериксон България, Холдинг Вапцаров, Плевен, Холдинг Загора, ЛЕО Клуб, Abbot Laboratories България, ПрайсУотърхаус Купърс България, 3М, Citi, TMF ЕООД, Александър Хюс България, Гренвил България, Неохимики България, Маркетор и други.

Инициативата се осъществява със съдействието на Столична община, Столичния инспекторат, общинска фирма “Озеленяване”, Дирекция на Природен парк Витоша и организацията за оползотворяване на опаковки ЕКОПАК. Домакини на доброволците още бяха: Фондация „И нас ни има”, Майчин дом, Дом за деца без родителска грижа „П. Р. Славейков” София и „Констанца Ляпчева” Долна баня.

Благодарим на организаторите за поканата да се включим и се надяваме, че разпространените материали ще предизвикат интерес и ще ни се обадите скоро.