The Bear Card: дарителска карта в подкрепа на българските мечки от WWF България, iCard и Mastercard

WWF България
06 Авг. 2021
756
 The Bear Card: дарителска карта в подкрепа на българските мечки от WWF България, iCard и Mastercard
През последните месеци темата за опазването на мечките отново е актуална. Броят на представителите на величествения обитател на българските гори тревожно намалява, а хората не знаят как да го опазят без вреда за себе си и своето имущество.

С помощта на доброволчески екипи и дарени средства, WWF работи за стабилизиране на популацията на мечките и съществуването им в хармония с хората. От този месец каузите на организацията, свързани с опазване на дивата природа, в това число и мечките в България, ще бъдат подкрепени от стратегическото партньорство с българската финтех компания iCard и с Mastercard и техните картодържатели. Организациите представят The Bear Card – финансово решение от ново поколение, което ще позволи на все повече хора да се включат лесно в каузите и да даряват, за да опазят безценното природно богатство на България.

Програмата „Заедно за дивата природа“ стартира с Тhe Bear Card, ко-брандирана платежна карта от iCard, Mastercard и WWF, произведена от 75% рециклирана пластмаса и рециклируеми материали, с авторски дизайн със снимка на семейство кафяви мечки (https://icard.com/the-bear-card). Месечната такса за обслужване на картата ще бъде дарявана от iCard и Mastercard за работата на WWF България, а при трансакции с картата, ще бъдат дарявани по още 0,20 лв. към сметката на дивата природа. По същия начин в подкрепа на каузата работи и ко-брандирана подаръчна карта – Eco GiftCard от iCard и Mastercard.

Програмата на WWF България и iCard, подкрепена от Mastercard, е фокусирана върху споделената отговорност за опазване на природните ресурси, естествените местообитания и видовото многообразие, което човешката дейност поставя в риск. Партньорството ще се реализира в поредица от тематични проекти, обединени от обща цел – опазването на безценната дива природа на България благодарение на общите усилия на бизнеса и хората.

iCard предоставя на клиентите още възможности за даряване на средства по сметката на WWF България – чрез своята мрежа от банкомати в страната, а така също и директно чрез дигиталния портфейл iCard. Клиентът сам избира стойността на даренията през приложението iCard, както и техния вид – еднократни, периодични или под формата на закръгляне на всяко плащане (https://wwf.icard.com/).

„В iCard се гордеем, че сме част от промяната за по-добро общо бъдеще за природата и хората. Пред партньорството ни с WWF България са поставени изключително амбициозни цели, но сме уверени, че заедно ще успеем да ги постигнем. Благодарни сме на Mastercard, че подкрепя програмата „Заедно за дивата природа“. Каним всеки да се присъедини към нас в битката за опазване и възстановяване на безценната българска природа“, казва Явор Петров, изпълнителен директор на iCard.

Освен всичко останало, ICard, с помощта на WWF, се ангажира с конкретни стъпки за намаляване на екологичния отпечатък на компанията.

„По данни на Mastercard, след избухването на пандемията над 83% от хората се питат как всеки допринася за здравето на екосистемата, в която живеем. Намираме се в критична точка, в която можем с обединени усилия и фокус да окажем радикална промяна. Гордеем се, че заставаме в челните редици на тази сила, не само като дарители, а като технологичен лидер, с дигиталните си решения и визия за отговорен бизнес заедно с iCard и WWF”, казва Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Проблемите, по които работи WWF в България, включват програма за защита на кафявите мечки, опазване от човешка намеса на последните вековни гори, създаване на нови гори по поречието на Марица, насърчаване на отговорно потребителско поведение чрез иновативни форми за борба с климатичните промени, образователни инициативи за деца и младежи.