Младежка онлайн среща за идеи

Младежка онлайн среща за идеи
Ако сте на възраст между 14 и 19 години и искате да споделите какво ви харесва и какво липсва в училище, да предложите как това може да се промени, станете част от младежката общност, която ще зададе темите за обсъждане в края на тази година на ученически форум.

Ако сте учител или директор на училище, институция или организация, която активно работи с млади хора, споделете информацията с тях.

Участвайте и изразете своето мнение, за да си поговорим как младите хора искат да се случва учебният им ден и как изглежда за тях мечтаното училище, в което идеите и предложенията им имат значение.

Какви са ползите да се включите в младежките срещи?
• ще се запознаете със съученици и съмишленици от други училища и населени места;
• ще обмените опит и идеи със свои връстници;
• ще научите повече за това как работи образователната система и как можете да й въздействате;
• ще развиете полезни умения за общуване, изразяване на мнение, даване на градивни предложения, участие в обществения живот;
• ще се забавлявате и заредите с нови интересни идеи и приятели.

В края на годината на национален ученически форум „Свободата да учиш и да бъдеш активен“ ще проведем заключително обсъждане и ще финализираме предложения на една споделена визия към Министерството на образованието и науката и на училищните ръководства. Последващи стъпки и действия за реализацията й очакваме да допринесат за овластяване и включване в промяната на младите хора.

Запишете се за участие в поредицата младежки срещи, посветени на тема „Как могат младите хора да се включат в решаването на основни предизвикателства?“ тук: https://bit.ly/3eWuFys.

Предстоящата среща на заинтересовани ученици е на 27 септември 2022 г., вторник. Записването е до 18 ч. на 25 септември 2022 г.
Онлайн събитията се провеждат от 13 до 14:30 ч. през платформата ZOOM.

Ще получите връзка за включване, след като се регистрирате за участие чрез връзката по-горе и предоставите съгласието си за обработване и съхранение на личните ви данни. За целта е необходимо да качите при регистрация попълнена и подписана декларация за съгласие или да я изпратите до: office (at) bepf-bg.org.

Формуляр на декларацията можете да изтеглите от връзките тук:

бланка на декларация за непълнолетен ученик;
бланка на декларация от пълнолетен ученик

За въпроси: Фондация „ЕкоОбщност“, office@bepf-bg.org, 0876 798 592