Покана за уебинар „Как да бъдем активни граждани“

Покана за уебинар „Как да бъдем активни граждани“
Познанието за обществото и механизмите на взаимодействие с гражданите и институциите ще помогне да си обясним по-добре неговите модели и механизми, как да бъдем дейна част от изграждането и развитието му, и да сме дълготрайно ефективни. Като участник ще имате възможност да обсъдите и проиграете инструментите на лидерството, компромисите, преговорите, обществените обсъждания и властта.

Заповядайте на 28 и 29 септември 2022 г. от 17:30-19:00 ч. на уебинара „Как да бъдем активни граждани“, за да научите:

- За взаимоотношенията – лични, частни и обществени, със себе си и с властимащите, краткосрочни и дългосрочни. Чрез игра ще се упражним в поставянето на началото на нови такива, за да опитаме как се създава връзка с друга хора.

- Какво е властта и как изглежда срещата с нея, как да се подготвим и какво да очакваме. Ще преживеем сблъсъка с абсолютната власт.

- Ще погледнем гражданското общество от три различни ъгъла. И ще се изправим пред истината защо усилията на гражданските организации изглеждат като една постоянна борба срещу невидим и разрушителен противник.

- Какво означава да действаме – виждаме ли голямата картина, как и за какво се подготвяме, какво правим, ценим ли времето и усилията си, взимаме ли си поука от успехите и неуспехите, самоусъвършенстваме ли се?

Наш лектор ще бъде екологът Илиян Илиев, който има дългогодишен опит в областта на опазването на околната среда, гражданското участие, организирането на кампании, обучения и консултиране на активни граждани и НПО.

Записване: до 25 септември 2022 г. във формуляра тук: https://bit.ly/3Dyajpx

На ел. поща ще получите връзка за включване през платформата Zoom. Запис от обучението впоследствие ще бъде достъпен в раздела с ресурси на интернет страницата на фондация „ЕкоОбщност”.

Участието е безплатно, но местата са ограничени. Молим, в случай че се запишете, а впоследствие сте възпрепятствани да се включите, да ни уведомите своевременно, за да предложим мястото на друг желаещ.

За въпроси: Фондация „ЕкоОбщност“, office@bepf-bg.org, 0876 798 592.

Обучението е част от проекта „Да върнем гражданското си пространство!“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на the EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation (ФМ на ЕИП и НФМ чрез Фонда за регионално сътрудничество). Повече за проекта може да научите на: https://civilspace.eu.