12-тият 'Байк и рън за Чепън' е тази събота в Драгоман

27 Апр. 2023
514
12-тият 'Байк и рън за Чепън' е тази събота в Драгоман
На старта в ранната утрин на съботния ден ще застанат над 500 бегачи и колоездачи, въоръжени с добро настроение, готовност за добри постижения или просто няколко часа с добри приятели, прекарани сред красивата природа в района на Чепън планина и Драгоманското блато. Най-малките пък ще имат възможност да се забавляват и да спечелят страхотни награди от магазини “Стената”, B.Yond и други партньори в детската надпревара “Мини байк и рън”, случваща се в партньорство със сдружение “Велоеволюция”.

За четвърта поредна година “Байк и рън за Чепън” се провежда под надслов “Адреналин с кауза” като подкрепя инициативата на Асоциация на парковете в България и Сдружение за дива природа “Балкани” за съхраняване на вековните дървета, стартирана преди две години. Тази година кампанията набляга на възможността за регистриране на столетни дървета с помощта на специално приложение за смартфон, с което всеки ще може бързо и лесно да картира на терен дървета с вековна история и да ги въведе в база данни на публичната платформа vekovni.gori.bg.

Трасетата за състезанието “Байк и рън за Чепън” ще бъдат надлежно маркирани с помощта на високопроходим автомобил, предоставен за целта от Subaru България. За радост на професионалните колоездачи тази година “Байк и рън за Чепън” се завръща в календара на Българска федерация по колоездене като участието в XCM категориите ще дава точки на лицензираните състезатели за годишната ранглиста на федерацията. За поредна година участниците ще могат да измият своите колела на мобилната вело мивка на Karcher, Epic Bike ще отговаря за сервизирането на аварирали велосипеди, а E-kolelo участват активно в организирането на категорията с електрически колела като предоставят и награди.
.
Вкусна енергия и добра хидратация на подкрепителните пунктове и на площада ще бъде подсигурена от Valnuts, B.Yond, Harmonica, Backbar, Sponser, Red Bull, Coca Cola, Sofia Electric Brewing. Abopharma и Doppelherz предоставят ключови за спортуващия човек хранителни добавки. Организаторите изказват специални благодарности към всички изброени партньори, както и към Melon, Part of Kin+Karta - софтуерният партньор с грижа за опазването на околната среда, Parana - осигуряващ планинска застраховка за участниците и Skullcandy, на които се пада честта да се грижат за доброто настроение със специална музикална селекция.

И през 2023 г специален вагон на БДЖ ще превози до старта и обратно след края на състезанието част от участниците и техните велосипеди.