Календар

Национален пролетен конкурс

Сдружение "Доброволци България" и Гражданско обединение "Граждани за Рила", с подкрепата на Коалиция „За да остане природа в България”, обявяват национален пролетен конкурс за най-красиво околоблоково пространство „Красива среда за хармоничен живот”.

Продължителност на конкурса: От 22 март-денят на първа пролет, както и международният ден на водата, до 22 април-международният ден на земята, в който участват над половин милиард хора от цял свят.

Най-красивото околоблоково пространство ще получи за награда 350-литров eкo-компостер от фирма Екокомпост, единствената българска фирма специализирана в домашното компостиране, чието мото е "Никой не прави по-голяма грешка от този, който избира да не направи нищо само защото може да направи малко".

Каним от цялата страна всички, които са в пролетно настроение и желаят да живеят в хармония с природата, да се включат в конкурса.

Тук можете да намерите повече информация за конкурса, както и помощни материали за тези, които желаят да поемат отговорността да координират облагородяване на зелени площи в техните квартали.


Условия
1. Почистването и озеленяването да се състоят между 22 март и 22 април 2008 г.
2. Да участват самите жители на квартала, а не да се плаща на ландшафтна фирма да извърши работата.
3. До 30 април 2008 г. да се изпратят по имейл или по пощата 3 снимки преди, 3 - по време, и 3 - след завършването на дейността, заедно с кратка история на инициативата.


Награди
• Най-красивото пространство ще получи 350-литров eкo-компостер от фирма Екокомпост, както и собствена плака, която да се инсталира на мястото на облагороденото пространство, на която ще пише:

I-ва Награда Национален пролетен конкурс за най-красиво околоблоково пространство
„Красива среда за хармоничен живот”, Спечелена от гражданите на (...адрес)"
от Коалиция „За да остане природа в България”, март 2008 г.


• Като допълнителна награда за първите 20 най-красиви околоблокови пространства, техните снимки и истории ще бъдат качени на сайта на Коалицията след обявяването на резултатите.

За Координатори
Ако желаете да организирате почистване и озеленяване на подходящо обществено пространсвто във Вашия квартал, в плана за действие по-долу можете да намерите материали, които да Ви помогнат да осъществите дейността.

Моля регистрирайте се като ни изпратите имейл на адрес: info@volunteer-bg.org с Вашето име, адрес и телефон.

План за действие

Примерен план за действие, който ще ви помогне да осъществите Вашата инициатива по-лесно и организирано

Плакат за залепяне по входове, където няма координатори. Моля разлепете такива плакати във Вашия квартал. Плакат 1

Плакат за залепяне на входове, където има координатор, съдържащи името и контактите на координатора и информация за предварителна среща за организиране на озеленяването. Плакат 2

Прес съобщение, което можете да индивидуализирате за изпращане на местни медии.

Анкета за участниците-доброволци, която се попълва след завършването на дейността.

Съвети за доброволчески инициативи. Практически съвети за организиране на еднодневни доброволчески инициативи от всякакъв характер.

Идеи за озеленяване в цветна PowerPoint презентация

Практическа информация за екологично третиране на градината Ви

На страницата на Gorichka-bg можете да намерите повече информация за компостиране. За участниците в конкурса, които желаят да си поръчат eko-компостери за ползване от блока, фирма Екокомпост предлага намаление до 10% в зависимост от броя на компостерите. За тази цел, тези които желаят да си поръчат компостер, моля да пратят модела, който желаят на един от имейлите предоставени по-долу, с цел поръчките да бъдат направени заедно за да се използва отстъпката. А ето го и линка към горичка-бг където ще намерите много интересна информация за компостирането: Какво е компостиране?

Въпроси
Ако имате някакви въпроси, моля свържете се с:
Момчил – Граждани за Рила, тел. 0889 374 274; имейл: mmomchil555@gmail.com
Диана – Доброволци България, тел. 08888 17271; имейл на diana@volunteer-bg.org

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5636 посещения

OFF