Календар

За да бъдем чути в Европа (Комитетът по петиции на Европейския парламент заседава в София на 30.10.2008)

За да бъдем чути в Европа (Комитетът по петиции на Европейския парламент заседава в София на 30.10.2008)Ако искаш да остане природа в България,
Ако разчиташ на Европейския съюз да „натисне" България да опази природата си,
Ако си подкрепил подписките за Рила, Иракли, Пирин, Родопите, Калиакра, Странджа, Стара планина
или просто желаеш тези места да съществуват и за твоите деца,
eла да защитиш пред Европейската комисия по петициите своята позиция на 30.10.2008, пред сградата на Представителството на Европейската комисия в България,
(улица Московска № 9, София)
от 11.30 на обяд (ПОИСКАЙ СИ ДЪЛГА ОБЕДНА ПОЧИВКА ОТ СЕГА)

Уважаеми приятели,
на 30.10.2008 в София ще заседава мисия на Комитета по петиции на Европейския парламент, за да изясни фактите, свързани с унищожаването на българската природа и бездействието на българските власти в разрез с европейското законодателство. Мисията е организирана в резултат на повече от 10 петиции, изпратени от България в Европейския парламент. Повечето от тях се отнсят до посегателства срещу българската природа и унищожаване на Натура 2000 места и са подкрепени от хиляди хора всяка Събитие от такъв висок ранг е уникална възможност да принудим властите да изпълняват задълженията си към нас – хората ценящи природното богатство в България.

Ето защо, Коалиция „За да остане природа в България", ПП „Зелените" и вносителите на петиции в Европейския парламент канят всички, подкрепили петициите за Иракли, Рила, Странджа, Калиакра, Родопите, както и всички, които подкрепят каузата за опазване на българската природа, да изявят публично своята позиция на 30.10.2008 г., четвъртък, в 12.00 пред Представителството на Европейската Комисия в София (улица Московска № 9). Нека покажем, че зад хилядите подписи на хартия стоят истински хиляди хора!!!

Ще започнем публичната си изява като връчим писменото си несъгласие с практиките и бездействието на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), Министерството на здравеопазването (МЗ) и Главна прокуратура в 11.30 часа. Връчването на писмата ще бъде последвано от шествия (два лъча – от Съдебната палата и от МОСВ), всяко от които ще започне в 11.30 и ще завършат на ул. „Московска" № 9 в 12.30. Там с гражданското си присъствие ще покажем на Комитета по петициите на Европейския Парламент желанието си да запазим българската природа. Идеята е между 12.30 и 15.30, докато евродепутатите изслушват петиционерите, пред сградата на Европейската комисия да има възможно най-много хора. Моля канете приятели и познати!

11.30-12.30 ч. Шествия:
- първи лъч: Събираме се в 11.30 ч. пред Съдебната палата – бул. „Витоша" №2, след което се отправяме към МЗ – пл. „Света Неделя"№5, оттам отиваме пред Представителството на Европейската комисия в България – ул. „Московска" № 9.

- втори лъч: Събираме се в 11.30 ч. пред сградата на МОСВ – ул. „Уилям Гладстон" 67 ( фонтана на пл. „Славейков"), след което се отправяме към Представителството на Европейската комисия в България – ул. „Московска" № 9.

от 12.30ч.: гражданско присъствие пред сградата на Представителството на Европейската Комисия в София от 12.30 до 15.30 часа, по време на заседанието на мисията на Комитета по петициите на Европейския парламент.

Нека всеки, който иска да подкрепи с присъствието си акцията, да прецени къде и кога може да се включи, като се надяваме това да бъде още в 11.30 ч. на едно от двете места – Съдебната палата или пл. „Славейков", но най-важното е да сме всички пред сградата на Представителството на Европейската комисия в България не по-късно от 12.30 часа. Моля, носете свирки и музикални инструменти!

Тази мисия стана възможна благодарение на:
Силната обществената подкрепа: 150 000 души за Рила, 18 000 за Странджа, 17 000 НОВИ подписа за Иракли, 17 000 – за Родопите, 50 000 подписа за Натура 2000 местата и специално за черноморието…
Хората, които окомплектоваха доказателствен материал към хилядите подписи и ги изпратиха в Европейския парламент
Сигналите и жалбите, които коалиция "За да остане природа в България" изпраща вече 2 години на Европейската комисия
Активната комуникация на Политическа партия "Зелените" с европейските зелени, довела до индивидуални посещения на евродепутати в България и от там: запознаване с проблемите на място, запознаване с българските НПО, задаването на множество въпроси в Европейския парламент.

Общите ни усилия досега постигнаха огромен успех с пристигането на мисията в България! Сега е моментът да ги доведем докрай!

За тези които искат повече информация за предстоящото посещение и петициите: Коалиция „За да остане природа в България” организира представяне на проблемите на едно от най-горещите места по Черноморието сега – Калиакра, където може да научите повече за петициите, за проблемите, свързани с Натура 2000 и исканията към Комисията по петициите в Европейския парламент. Представянето ще се води от Българското дружество за защита на птиците и ще се проведе на 28 октомври 2008 г. (вторник) от 18.30 ч. в зала 163 на Биологическия факултет към Софийски университет, бул. Драган Цанков №8.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

7289 посещения

OFF