Календар

Изпрати призив до Община Царево да оттегли жалбата си срещу Природен парк Странджа

Този начин на активност е с една идея по-смислен от подписка. Можете да изпратите приложеното по-долу писмо със същия или написан от вас текст на адрес 8260 Царево, ул. “Хан Аспарух” 36 и покажете позицията си отностно търгашкото поведение на Общината с най-голямата защитена територия в България!
Бъдете активни СЕГА, защото иначе ще се наложи да обсадим парка на място и да не го дадем:) Нали?! Пък и откога не сме писали "истинско", хартиено писмо:)

За да можем да проследим гражданската активност молим да ни уведомите с писмо до bgpriroda@bluelink.net, че сте поискали защита за парк Странджа:) Ще ни улесните много, ако попълните графата "относно" в писмото с "призив до Царево". Благодарим за пореден път!

Примерно писмо можете да намерите в "документи" и по-долу.

До
Господин Петко Арнаудов
Кмета на община Царево

Господин Дечо Градев
Председател на Общински съвет
град Царево

8260 Царево
ул.“Хан Аспарух” 36

Относно: Делото срещу заповедта за обявяване на природен парк Странджа

Уважаеми господа,

Пиша Ви като гражданин на Република България. Пиша Ви като човек, който вижда националното богатство на страната, което може да носи и финансово богатство, в природата на България. Природен парк Странджа, най-голямата защитена територия у нас е уникално място, получило своето международно признание.

Границите на Природен парк Странджа са ясни и жалбата във Върховния административен съд е опит да се улесни застрояването на най-южната част на българското Черноморие. Жителите на община Царево могат да печелят от запазената природа, така както правят хората във вътрешността на природния парк. Планът за управление на природен парк Странджа може да улесни решаването на проблемите, но за съжаление е блокиран именно от Община Царево.

Досега хиляди хора от цялата страна и Бургаска област се обявиха с петиция в подкрепа на Природен парк Странджа. Близо 14 хиляди души от целия свят също изразиха своето желание паркът да продължи да съществува с електронни писма до министър председателя Сергей Станишев и главния прокурор Борис Велчев. Три от най-големите международни природозащитни организации подкрепиха запазването на природния парк.

Обръщам се към Вас с апел да оттеглите жалбата срещу заповедта за обявяване на природен парк Странджа от Върховния административен съд.

С уважение,
.....

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF