Календар

Майките продължават кампанията 'Картички за Зелена България'

Майките продължават кампанията 'Картички за Зелена България'Нека съберем, за да връчим на Европейския парламент картички, изразяващи желанието ни за чиста природа без генетично модифицирани организми. Картичките да бъдат красиви изгледи от България, снимки или ръчно приготвени и изрисувани, с текст по избор - позитивно послание, с надежда и вяра в бъдещето на нашата родина. Можете да ги “произведете” лично, с децата си, в детската градина, в училище, десетки и стотици...

Да покажем на г-н Барозу, председател на Европейската комисия, категоричната позиция на българите по отношение на ГМО! Да поканим евродепутатите да опитат българските плодове и зеленчуци, да вкусят нашия хляб и мляко! Да дегустират уникални български сортове вина! Да усетят аромата на българската роза, българската пшеница, боровите гори и дъхавите поляни!
Ние живеем в страна, в която около 70% от земята отговаря на изискванията за производство на екологично чиста земеделска продукция. Еко земеделието и еко туризмът са нашата най-печеливша стратегия за развитие, както е обявено и от нашето правителство!

Искаме България да бъде обявена за земя, ЧИСТА И СВОБОДНА ОТ ГМО!

Искаме бъдеще за децата ни без ГМО в природата!

Нека на всеки български продукт да има етикет „БЕЗ ГМО“

Срок за получаване: 28 февруари 2010 г.

Изпращайте ги или донасяйте директно картичките на ръка в работните дни между 10 и 16.00 часа на следните адреси:

Получател: „Българска фондация Биоразнообразие”
кв. Банишора, бл.54, вх. Д, ет. 2, ап. 86
София 1233

или на адрес:
„Зелени Балкани”
Бул. “Шести септември” № 160 (в сгpадата на читалище "Ал. Константинов")
Пловдив 4000

за "Кампания срещу ГМО"

Допълнителна информация:
Първият етап от кампанията „Картички за Зелена България до Министър-председателя на Република България” приключи успешно своя първи етап - на 10 февруари се срещнахме и предадохме над 2 000 картички на г-н Бойко Борисов, нарисувани и надписани от деца и родители от всички кътчета на България. По време на срещата той изрази позицията на правителството, че стриктно ще бъде спазено само изискването на ЕК за промяна в закона за ГМО в посока рестрикции в лабораторни условия и без либерализация на режима за освобождаване на ГМО в околната среда.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

6382 посещения 4 коментара

Коментари

 1. Margarita
  2010-02-19 15:28:26

  Екологично чист/Екологично чист продукт/ Екологично чиста храна на български казано е това което се разбира под термина Organic product/Organic food на английски. Много производители на такива продукти от страни където английския език не е матерен ползват термина "ecologically clean" или "ecologically clean food products" , и всеки по света разбира за какво става дума.

  Екологично чист/Екологично чиста храна = Organic product/Organic food

  Тези/такива продукти се отглеждат/произвеждат/обработват по съответни стандарти. Много ограничено се ползват химикали. Почвите също трябва да отговарят на стандарти за чистота, без алохтонни замърсители.

  Екологично мръсно е когато например дадени култури служещи като суровини за разни храни се отглеждат с ползване на много химикали, на замърсени почви. По голяма част от производството на култури за храна по света е екологично мръсно но за разлика от оргачничното или екологично чисто земеделие което хората са ползвали в продължение на хилядолетия то земеделието с ползване на химикали и особенно в двадесети век до сега се нарича не мръсно ами "конвенционално".

  диди баев, любител на екологично бренди

 2. Stefko
  2010-02-18 20:15:44

  да

 3. Румяна
  2010-02-18 17:18:52

  подкрепя нежеланието за отглеждане и т.н. на ГМО, но моля Ви не използвайте термина"Екологично чист" такова понятие няма и не заради друго, но съм сигурна, че не можете да ми отговорите на въпроса, "Кое е екологично мръсно?"

 4. vemimi
  2010-02-18 07:09:04

  da

OFF