Календар

Шествие 'Не грабете единствения ресурс на България!'

Шествие 'Не грабете единствения ресурс на България!'На 16 май от 18,30 се събираме на площад Света Неделя, за да стигнем отново до Народното събрание! Обявяваме го още отсега и излизаме, без да чакаме решението на депутатите! Ще направим шествие, независимо от резултата от второто четене на промените в Закона за горите!

Тръгваме от площада пред църквата Света неделя по маршрут бул. Витоша, бул. Дондуков (покрай Президентството), бул. Цар Освободител, за да стигнем до Народното събрание. И ако депутатите гласуват тези лобистки промени, ще усетят гнева ни! А ако ги отхвърлят - ще се съберем, за да празнуваме и да се поздравим за нашата победа! Която извоювахме след месеци неуморни протести!

Елате с нас, защото вие сте нашата сила и ако ви пука, че:
- Промените в Закона за горите предвиждат за гората да бъде всичко - писта, лифт, стадион, футболно и голф-игрище, сграда за културни и религиозни нужди, мини ВЕЦ-ове и др., освен едно - ИСТИНСКА ГОРА! Такава, каквато я обичаме и сме решени да я пазим!
- Ще бъде отворена кутията на Пандора, която ще върне гражданските борби за спасяването от застрояване на Черноморието, Пирин, Рила, Витоша, дори Странджа отначало, защото те ОТНОВО ЩЕ БЪДАТ ЗАСТРАШЕНИ!
- Отново ще бъдат разрешени и сечите на малки частни горски имоти – до 20 декара, което ще доведе до ИЗСИЧАНЕ до голо на почти всички частни гори. Както вече се случи преди години, когато този текст беше в сила!
- Застрояването ще става бързо и евтино, тъй като инвеститорите ще могат да спестят от таксите и процедурите за изключване от горски фонд. Такси, които до момента се използваха за т.нар. "компенсаторно залесяване". С други думи - ще ни изсекат горите без да е нужна компенсация, защо гората ще продължава да се води ГОРА „НА ХАРТИЯ”.
ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ТОВА?

Битката на бизнеса с природата започва да прилича на ВОЙНА! Ние не я започнахме, но ще я спечелим! Ако вие сте с нас! С нас ли сте?

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4204 посещения 4 коментара

Коментари

 1. Mila Nowak
  2012-05-11 19:39:13

  Добре , бе Боклуци ,
  Ние ходим да чистим - вие серете на метеното !

  Не мислите ли че ще загубите всичко и властта и далаверата заради едната алчност да унищожите гората и Килорода - Водата и Хляба ни
  Позор

 2. xrist
  2012-05-11 13:52:58

  фейсбук страница https://www.facebook.com/events/360015467380220/

 3. erin
  2012-05-11 13:34:36

  На 11 май 1897 г. е застрелян Алеко Константинов. По тъжна ирония днес, на 11 май, ще последва поредното му духовно убийство - застрояването със закон на най-красивите части от България, които Щастливеца е открил за българите и където е намирал блаженство. От това по-добро отмъщение на Бай Ганьо над автора му не би могло да има!
  Така продажните душици, които ни управляват, убиват и традицията, и природата ведно!

 4. EnjoyTheSilence
  2012-05-11 12:47:41

  Време е да се замислим за малко по-радикални мерки: да влезем и да извадим тез ЦАРВУЛИ на площада с шутове!

OFF

Последно качено » Новини