Календар

В търсене на Държавата

В търсене на ДържаватаВикахме. Протестирахме. Отстоявахме ... прегракнахме.

Защо е толкова трудно в България законността да вземе връх?

Защо тази абстрактна организация, наречена 'Държава' отсъства от тази територия?

След всичките протести, дела, протести, и пак дела - Бургаският административен съд отсъди, че РДНКС няма правомощията да спира обекти по Черноморието, които нарушават строителните норми и дадените им разрешения. Ако не те – Кой?... Не е ясно, нищо ново, вече 24 години. Държавната администрация отново ще пропусне да отстои държавния интерес, родният ни съд отново ще решава дела в ущърб на обществения интерес. И всичко това покрито с 'одеялото' на смутното време, в което живеем.

И после поредният инвеститор ще размахва "законното решение на съда", което му е позволило да прегази законовите норми, етиката и морала. Не ни вярвате - вижте само какво се случи с нашето Черноморие - продължава да се случва и днес. Един ден внуците ни няма да ни повярват, че сме могли да бъдем толкова глупави.

Затова, времето да се действа е днес - утре ще е късно. Да излезем да потърсим "Държавата" и "Държавната ни администрация" - тези обикновени хора, които считат, че са изпратени там, не защото много ги бива, а защото по-лесно ще се препитават. Хора, които считат, че някои друг трябва да извършва контрол, мониторинг, превантивна дейност - 'защото в закона пишело, че Държавата контролира, а не Министерството'. Това последното е действителен цитат от държавен служител.

Навремето имало един философ - Диоген - който ходел със запален фенер през деня и се взирал в хората. Когато го питали какво правиш Диогене, отговарял - "Търся Човека". Така и ние, вече 24 години търсим "Държавата" и "държавността" в лицето на държавната ни администрация. Може би не сме търсили добре. Да се съберем отново и да я потърсим заедно в началото на месец декември ( очаквайте дата и населени места скоро:)

Когато я намерим, ще я питаме - какво направихте, за да защитите законността и обществените права в Иракли. Защо на Кара дере проекта на г-н Станишев се опитва да мине с предимство, защо на Паша Дере - Южен поток се строи без ОВОС и обществено обсъждане? Колко още протести и години са необходими, за да защитим тези останали последни незастроени местности по Черноморието ни? Колко още извинения и обяснения трябва да изслушаме за неприетите закони, останалите във въздуха предложения, изпарилите се като пролетен сняг обещания, нелепите оправдания, смехотворните обяснения.... стига!

Ще излезем и ще търсим Държавата - докато я открием. И като я открием, ще искаме:

1. Законодателно решение на въпроса със застрояването на Иракли и другите останали последни диви местности по Черноморието.

2. Наказателна отговорност за бездействалите и бездействащи държавни и общински служители, които проспаха и проспиват да защитя държавния и обществения интерес.

3. Сурова дисциплинарна отговорност от съдиите, които се чувстват 'недосегаеми' в мантиите си на несменяеми магистрати, готови да тълкуват закона 'както Ви хареса'.

На първо време - това. Като открием 'Държавата', ще й кажем и още ...

Oчаквайте дата за протест!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3227 посещения 1 коментара

Коментари

  1. Калин Ненов
    2013-12-06 00:24:27

    Чакаме с нетърпение.

    За Иракли – 6 години. За Пирин – 12.

    Доста нетърпение ни се е събрало...

OFF

Последно качено » Новини