Календар

Събарят незаконните обекти по морето - павилиони, тоалетни и заведения за обществено хранене.

Източник: Да спасим Иракли

ДНСК издаде 4 заповеди за събаряне на общо 24 незаконни обекта изградени на територията на к.к” Златни пясъци”. В момента тече процедура по избор на изпълнител на фактическото събаряне на обектите.

Заповедите са издадени за :

„Снек хаус-Славеев рай”-изграден в уличното пространство срещу хотел „Афродита”и хотел”Тинтява”
„Шест броя павилиони”- изграден в уличното пространство зад хотел „Перуника”
„Девет павилиона”- намиращи се кв.50 по плана на к.к „ Златни пясъци”
„Осем броя павилиони”- изграден в уличното пространство до ресторант-боулинг „Бонкърс”, в к.к „ Златни пясъци”.

източник: dir.bg

Всички незаконни обекти по плажовете в община Царево ще бъдат съборени, съобщи кметът на общината Петко Арнаудов.


Нелегитимните обекти са открити при проверка на служители на ДНСК, РДНСК-Бургас и общинската администрация в Царево. Това е първата проверка за тази година и конкретният повод за нея е влизането в сила на Закона за Черноморското крайбрежие. Проверката е установила, че някои от обектите, които имат разрешение за “поставяеми обекти“, са били изградени масивно от бетон. Само на плаж “Бутамята“ в Синеморец проверяващите са съставили седем констативни акта. От тях пет са за изградени масивни постройки, предназначени за заведения за обществено хранене, един - за тоалетна върху пясъка, и един - за незаконно изградена техническа инфраструктура - електрически и ВиК-съоръжения. Две незаконни тоалетни има изградени и на плажа на къмпинг “Нестинарка“. Комисията е съставила констативен акт за незаконно изградена бетонова площадка около водната пързалка на плажа на Ахтопол. Това е заварен обект, предвиден по градоустройствения план на града, но след изготвянето на актовете за държавна собственост, се оказва, че попада в концесионните граници на държавната територия. Актове за незаконно изградена техническа инфраструктура са направени за всички плажове, в това число и за “Арапя“, “Нестинарка“, Централния плаж на Царево и Ахтопол. Проверките ще продължат и другата седмица. Кметът Петко Арнаудов съобщи, че от общината не са издавани разрешения за строеж на въпросните обекти. Всички актове са съставени срещу неизвестен извършител и ще бъдат изпратени в София за изготвянето на заповеди за събаряне от ДНСК по чл. 225, ал. 1 от Закона за устройство на територията. Върху незаконните обекти са залепени предупредителни съобщения, които уведомяват собствениците им за съставените актове.

Проверките продължат и другата седмица.

А ние продължаваме да питаме ДНСК: КОГА ЩЕ БЪДАТ СЪБОРЕНИ/СПРЕНИ СТРОИТЕЛНИТЕ РАБОТИ НА СЛЕДНИТЕ НЕЗАКОННИ СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТИ???Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3436 посещения

OFF

Последно качено » Новини