Календар

Откриване на новата изложба 'Отражения' на Александър Иванов в Казанлък

Откриване на новата изложба 'Отражения' на Александър Иванов в КазанлъкСофия, 3 ноември 2008 г. Новата изложба „Oтражения“ на фотографа Александър Иванов се открива на 5 ноември от 18 часа в Художествената галерия в Казанлък.

Александър Иванов е авторът на изложбата "360 градуса България", която обиколи страната това лято по инициатива на списание "Едно". Мащабните снимки от въздуха бяха обединени от едно общо търсене на връзката между човека и природата. „Ние сме само част от тази природа, не сме нейни господари. Има моменти, в които човек просто трябва да се подчини на природата и да се смири”, споделя Александър Иванов.

Фотографът продължава да разкрива нови гледни точки на тази тема и в новия си проект „Отражения”. Сред 58-те картини в 29 диптиха са намерили пространство и снимки, търсещи паралел между природата в девствения й вид и след хищната консуматорска намеса на човека. Авторът споделя: „Всички ние живеем с раздвоена душа в един раздвоен свят. Едната ни половина е потопена в хаоса на ежедневието ... Другата все още живее с идеализма ... Можем ли да съчетаем интересите на стремително развиващото се консуматорско общество с интересите на природата, която ни заобикаля и ни дава живот? Отговорът също е – едва ли!“

Впечатления правят паралелите между величествената и дива красота на връх Вихрен в Пирин и ерозията и унищожението на ски зона Банско. Друг паралел разкриват снимките на девствената красота на Седемте Рилски езера и тези, уловили прахоляка и разрухата от строежа на лифта „хижа Пионерска – хижа Рилски езера”.

Казанлъшкият фотограф е избрал родния си град за първото представяне на „Отражения” пред публика. По-късно изложбата ще бъде представена в София, а след това отпътува за Германия. Партньори на проекта „Отражения” са Зелени Балкани, Граждани за Рила, Коалиция „За да остане природа в България” и други.

За контакти:

Александър Иванов - 0888 967 455

Коалиция „За да остане природа в България”

Вера Петканчин, Граждани за Рила – 0899 385859

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2288 посещения

OFF

Последно качено » Новини