Календар

Известни творци се включват в каузата „България – свободна от ГМО” на митинг-концерт в неделя

Известни творци се включват в каузата „България – свободна от ГМО” на митинг-концерт в неделяТази неделя, 28 февруари 2010г., пред Храм-паметник „Св. Александър Невски” от 12 до 15 часа ще се проведе голям митинг-концерт под надслов: „За България свободна от ГМО! Да съхраним земята си чиста и да пазим здравето на нашите деца!”

Това е поредната гражданска инициатива на родители, подкрепена от фермери, зърнопроизводители, пчелари, биоземеделци, учени и природозащитници.

Протестът е насочен срещу промени на Закона за генетично модифицираните организми (ГМО), които биха позволили освобождаване в околната среда или отглеждане на ГМО в България.

Ние настояваме:
- българските власти да изпълнят препоръките на европейската комисия и да изработят и представят на българското общество политически документ - НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ за развитие на държавна политика и приоритети, която да утвърди България като свободна от ГМО територия;

- незабавно да се създаде екип с широко гражданско участие за изработването на този документ.

Инициативата е изцяло гражданска и е доказателство за товa, че българските граждани отстояват правото си на живот и поминък в страната си и бъдещето на децата си в нея.

На митинга ще вкусите родна българска продукция: зърно, мед, вино, билки, зеленчуци, хлебни и сладкарски произведения от производители на традиционни български сортове, с методите на традиционно и био земеделие.

В подкрепа на каузата, в митинга ще вземат активно участие и известни български писатели, художници, актьори, спортисти, лекари, учени.

Засега участие в концерта са потвърдили Елица Тодорова и Стунджи, Камелия Тодорова, Коцето – Калки, Теди Кацарова, Поли Генова, Христо Караславов, Мартин Костадинов, женски народен хор „Елица”, детски хор „Бон – Бон”, вокално студио „Dstars”, Влади Въргала и други. Всички изпълнители участват напълно безплатно в подкрепа на идеята.

Молим всеки, който има възможност, да изтегли и разлепи плакат за мероприятието в колкото борйки желае на удобни за него места! Плакатите са черно-бели и формат А4.

P.S. На концерта можете да донесете картички, изработени или надписани от вас, за кампанията "Картички за Зелена България", които ще бъдат изпратени до Европейския парламент. Ще поставим кутия за тях на видимо място.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3535 посещения 2 коментара

Коментари

 1. Маруся Стоицева
  2010-03-04 12:15:52

  Подкрепям протеста срещу ГМО!

 2. група ХОРИЗОНТ
  2010-02-26 15:31:22

  Здравейте, пише ви група Хоризонт от София. Много бихме искали да подкрепим кампанията срещу ГМО и да се включим в концерта на 28-ми февруари. С кого можем да разговаряме за това.
  Оставяме ви наши координати.

  grupahorizont@abv.bg

  Благодарим ви

  група Хоризонт

OFF