Календар

Незаконното строителство в Рила продължава!

Национален парк е като разграден двор. Незаконното строителство на пътища и лифтове продължава

Продължава незаконното строителство на лифт и пътища на територията на Национален парк Рила към Седемте Рилски езера, установи проверка на коалицията За да остане природа в България на 29 септември 2007 г. Вижте видео. Въпреки че пътят Паничище - х. Пионерска е незаконен, за което е съставен акт на Община Сапарева баня от Регионалната инспекция по околна среда и водите - София, строителството му продължава. Незаконен е и лифтът х.Пионерска - с.Рилски езера, за което се очаква да бъде съставен акт на инвеститора Рила Спорт АД от Дирекцията на Национален парк Рила. Въпреки явното погазване на законите, институциите не са разпоредили спиране на незаконното строителство, за което настояват гражданите.

След уволнението на директора на Националния Парк Рила - инж. Васил Петров, паркът "е като разграден двор"според думите на неговите служители и очевидците.
Припомняме, че към настоящия момент Национален парк Рила е обект на особен инвеститорски интерес относно ски курорти: Супер Боровец, Искровете, Паничище - Езерата - Кабул, Картала, както и "вземане под аренда" на хижите новата под връх Мусала , х. Рилски езера и х. Скакавица.

Камиони и багери вилнеят по незаконните пътища в парка ...


Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

OFF

Последно качено » Новини