Празнуваме Международния ден на биоразнообразието - 22 май

22 май
По случай  Международния ден на биоразнообразието – 22 май  ви каним в Щрак (София, Христо Белчев 3) , за да дадем заедно  старт на тазгодишната кампания за ⭐ Наградите за биоразнообразие и климат и да изпратим нашия посланик Петър Ванев, който тръгва на тримесечно пътуване пеша по Балканския път .
Всяко приключение започва с първите две стъпки, а най-добрия начин да опознаеш природата, да откриеш запазени от комерсиалността райони и да научиш повече за културата на местните общности е с пешеходен туризъм! В това е убеден Петър Ванев / @Petar Moonshine Vanev , координатор на новия проект на Българска фондация Биоразнообразие - "Балкански път - две стъпки към другите".
От 1️⃣9️⃣ часа той ще ни разкаже повече за предстоящото му пътуване по време на което ще измине 3500 километра през 9 балкански държави като създаде  маршрут за пешеходен туризъм, използвайки зелената инфраструктура по Балканския Зелен пояс.

Всъщност, от Българска фондация Биоразнообразие работим вече 20 години за Зеления пояс като опазваме и популяризираме местата, които преди промените са били част от т.нар. Желязна завеса и са все още с непокътнати диви територии, ценни растителни и животински видове и с истории на хората, които живеят в мир от двете страни на граничните райони!
Ще се върнем назад във времето с части първата ни фотоизложба по темата „Зелен пояс”, в конкурсната част на която участваха 1800 снимки на автори от цялата страна.

В 19:30 Ще дадем старт на тазгодишната ни кампания за събиране на номинации за Годишните награди за биоразнообразие и климат!

⭐Отново търсим най-силните примери  от изминалата биоразнообразна година 
(22 май 2023 – 22 май 2024), на които да дадем гласност и да отличим на специална церемония през есента. 
 В началото на тазгодишната кампания ще си припомним категориите, в които всеки може да номинира хора или организации.
Елате да се Щрак-нете с Петър Ванев преди заминаването му, да се вдъхновите от номиринаните в предишни издания на Годишните награди и да отпразнуваме най-голямото богатство, което страната ни има - съхраненото биоразнообразие!

Следете събитието ни във фейсбук тук - https://www.facebook.com/events/940635714480792/